Pénz7 a Hunyadiban

Pénz7 a Hunyadiban

Pénz7 a Hunyadiban

A pénzügyi ismeretek fejlesztésére 2008 óta az Európai Bankföderáció kezdeményezésére átfogó páneurópai program szervezése zajlik European Money Week néven, amelyhez 2015-ben hazánk is csatlakozott Pénz7 néven futó eseménysorozatával, amelynek szervezői a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány.

A program az általános és középiskolások körében a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Magyarországon több mint 600 iskola jelentkezett a 2015. március 9-13. között zajló eseményre, köztük a Hunyadi Mátyás Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Alsó és felső tagozatos tanulóink egy-egy osztályfőnöki óra keretében foglalkoztak a pénzgazdálkodás alapjaival. A programban 12 osztály vett részt. Az alsó tagozatosok a családi jövedelem helyes beosztásának módjaival, a felső tagozatosok a családi költségvetés összeállításának nehézségeivel ismerkedtek meg változatos, játékos feladatokon keresztül. A feladatok változatos eszközökkel, színes, érdekes módszertannal valósultak meg. Elmélet, játék, interaktivitás és digitális technika alkalmazása színesítette a programot.

A tanulóifjúság egyöntetű véleménye szerint nagyon élvezték az órákat, jobban belelátnak a pénzgazdálkodás nehézségeibe, szépségeibe, izgalmába.

Kardos Zsuzsanna

programfelelős, osztályfőnök