Győzelmekkel indítottunk a Sport XXI-es Regionális Atlétika Versenyen Békéscsabán

Győzelmekkel indítottunk a Sport XXI-es Regionális Atlétika Versenyen Békéscsabán

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club rendezésében került sor május 23-án a Délket Magyarország Régió Sport XXI. Program keretein belül a Páya 1 Versenyre, mely a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt támogatott rendezvény volt. Szép számban képviseltette magát régiónk, hiszen 7-7 csapat indult mindkét korosztályban. Az U 11-ben és az U 13-ban is a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club bázisiskoláira alapuló válogatott csapatai diadalmaskodtak, melyekben békéscsabai, gyomaendrődi, orosházi és (első ízben) törökszentmiklósi gyerekek is helyet kaptak. A kisebbeknél két békéscsabai: a Kazinczy Ferenc ÁI és a Lencsési Á-, míg a nagyoknál a Gyula 5. sz. Sportiskola és a Kazinczy Ferenc ÁI előtt. A váltófutásokban és az akadályfutásban az aktuális pontszámok alapján voltak rangsorolva a csapatok.

Az U 11-es bajnokcsapatban Kalics Krisztián, Urbán Roland és Szunyogh Milán, míg az U 13-as bajnokcsapatban Bakos Dominik került be a válogatottba, de eredményesen szerepeltek Bognár Attila, Budai Milán és Hegedűs Gellért is.

Ezen a napon a kicsiknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprint váltó, gát váltó, lökés, hajítás, rúdugrás, távolugrás, 800m akadályfutás, míg a nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón kívül 4 egyéni számot a 60m gát, 1200m akadály, magasugrás, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül.

Ezzel a régiós versenyek erre a tanévre vonatkozó versenyeit magunk mögött hagytuk, a legeredményesebb gyerekek még az országos Diákolimpiákon megmérettetnek . A program sorozat következő állomása szeptemberben a Pálya 2 verseny lesz.

Versenyzőink felkészítője Vaszkán Gábor testnevelő tanár, atlétika szakedző
DSCF0257.JPGDSCF0253.JPGDSCF0250.JPGDSCF0249.JPGDSCF0237.JPG