EFOP-3.3.5-19-2020-00010

EFOP-3.3.5-19-2020-00010

A CSODASZARVAS tábor második hetében (június 28 és július 2 között) tartottuk a Digitális világ, tudatos médiahasználat, digitális alkotás témamodulon belül táborunkat A média világa, reklámok, plakátok, kisfilmek és gyerekek címmel. Ezen 4.b, 4.c, 5.b, 5.c és 6.b osztályos tanulóink vettek részt szép számmal.
Az első programsáv az ismerkedésről, egy „feedback-fal” létrehozásáról szólt. Majd megismertük a média világát, hogy mi jellemző rá, mik a műsorok és médiafunkciók, valamint megfogalmaztuk azoknak közösségi értékét.
Tisztában lettek a reklámok sajátosságaival. Megtanulták, hogy mi az a célcsoport, mit jelent a reklám üzenete és mi a reklám fogalma. Tudják azonosítani a különböző típusú reklámokat. Képessé váltak véleményt nyilvánítani a reklámokkal kapcsolatban. Megismerték a reklámszlogenek fogalmát, tulajdonságait, készítésének módját. Egy szabadon választott tárgyhoz reklámszlogent írtak csapatban, amikben nagy érdeklődéssel, kíváncsisággal, segítőkészséggel és lelkesedéssel fordultak társaik felé. Megismerkedtek a reklámplakát tulajdonságaival, reklámplakátot terveztek és készítettek. Megismerték a reklámfilmek sajátosságait, a reklámfilmek készítésének módját, alapjait, a storyboard jellemzőit, a videószerkesztést és a videóvágás típusait is.
A Médiumok, veszélyek, adatvédelem programsávban megértették személyes adataik védelmének fontosságát, megismerték a kimondott, leírt szó erejét, tudatába lettek azzal, hogy milyen potenciális veszélyeket rejt magában az internet, a közösségi kommunikáció. Tudatosabbak lettek a társakkal való kommunikációban.
A Kimozdulás Napján egy napos kiránduláson vettünk részt az Álom Part Dinnyéshát Strandon Tiszanánán, ahol a fürdés mellett az élménypedagógia módszerével ismereteket, élményeket, tapasztalatokat szereztek a természetben töltött tevékenységekről. Megismerkedtek a Tisza élővilágával és használtuk a játszóparkot és különböző szabadtéri játékokat is.
Táborvezetők: Dankó Péter és Donkóné Harangozó Ramóna

{os-gal-2}