Szakmai út Londonba – BETT Education Show 2020.

Szakmai út Londonba – BETT Education Show 2020.

Két hunyadis kolléga Dankó Péter informatika tanár és Molnár Sándor rendszergazda szakmai látogatást tett a világhírű kiállításon. Bízunk abban, hogy iskolánk sokat kamatoztathat az ott tapasztaltakból.

A BETT Show (British Educational Trade and Technology Show) a világ legnagyobb és legizgalmasabb oktatástechnológiai seregszemléje, oktatásirányítók, pedagógusok, szakértők közkedvelt eseménye, amely 2020-ban január 22. és 25. között, immár 36. alkalommal kerül megrendezésre.

A kiállításra közel 150 országból érkező, mintegy 35 000 szakember és érdeklődő több mint 800 olyan cég bemutatóját tekintheti meg, amelyek már nevet szereztek a 21. század oktatástechnológiai megoldásainak elterjesztésében. Az ismert nevek mellett a százat is meghaladja azon vállalkozások száma, amelyek startupként vannak jelen az oktatási technológia piacán, és most a BETT Show kiállítójaként is megismerkedhetnek velük az érdeklődők. A hagyományokhoz híven idén is jelen volt magyar stand. A kiállításon részt vevő látogatók számos színvonalas előadást is meghallgathatnak, a szakmai műhelymunkák keretében pedig kiváló lehetőségük nyílik a nemzetközi tudásmegosztásra is.

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Pedagógia Módszertani Központja (DPMK) elkötelezetten támogatja Magyarország Oktatási Stratégiájának megvalósítását. Kiemelt fontosságú feladatának tekinti, hogy szakmai támogatást nyújtson az oktatási intézmények számára a digitális átmenet folyamatában, és folyamatosan tájékoztassa a pedagógusokat az oktatástechnológiai újdonságokról, a tanítás-tanulás folyamatában sikerrel alkalmazható digitális eszközökről, módszerekről. Ezért a DPMK a digitális pedagógiai megoldásokban jártas, a kiállítást ismerő szakemberek által vezetett „BETT-túrát”, előre egyeztetett standlátogatásokat és workshopokon való részvételt szervezett a magyar résztvevők, pedagógusok részére.

Egyéb információk megtalálhatók a www.dpmk.hu és www.bettshow.com oldalakon.
Akik nélkül az eseményen való részvétel nem valósulhatott volna meg:
Stummer Attila – vállalkozó
Pádár Éva – Szalay Könyvkiadó
Lázár István – vállalkozó
Dr. Vargáné Hegedűs Mária – Művelt Tanulókért Alapítvány
Donkóné Harangozó Ramóna, Pató Nóra – Hunyadi Diákönkormányzat
Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vezetősége és kollektívája.
Valamint köszönjük a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ munkatársainak a szervező munkáját.
Köszönettel: Dankó Péter és Molnár Sándor
Még több kép itt tekinthető meg

https://www.youtube.com/watch?v=R8hEOzrCDPI&feature=share&fbclid=IwAR1Sv1kTFrSh5hKxrRXz5sFw8vMZGLlV8dZ7LxeoYI60K2gqB86WXPl6D9k