Bemutatjuk leendő elsős tanítóinkat

Bemutatjuk leendő elsős tanítóinkat

Bemutatjuk leendő elsős tanítóinkat

A helyi újságban jelent meg ez a cikk 2018/4. számban, február havi második lapban.

A szülők körében nagy érdeklődést váltottak ki iskolánkban az „ISKOLANYITOGATÓ” programon belül szervezett nyílt tanítási órák. Hagyományainknak megfelelően, amíg a gyermekek színes, játékos, vidám, élményteli programokon vehetnek részt, addig a szülők betekinthetnek a tanítási órák világába. Láthatnak matematika, angol,  testnevelés és angol nyelvű ének órát. A bemutató órák közül külön érdeklődésre tartanak számot a leendő tanító nénik foglalkozásai. Takács Edit angol nyelvi órát, míg Molnárné Tóth Ágnes matematika órát tartott a szépszámú érdeklődő szülő figyelmét lekötve.

De kik is ezek az ismert  pedagógusok, akik a 2018 – 2019-es tanévben az induló elsős osztályok tanító – osztályfőnökei lesznek? Ismerjék meg őket a kedves olvasók is.

Molnárné Tóth Ágnes tanító az alsós munkaközösség szakmai vezetője. A kézilabda – emelt óraszámú angolos osztályt (1.b) segíti az iskolai fejlődés folyamatában. Negyedik elsős osztályával kezdi a tanévet 2018 szeptemberében. Kedves pedagógusegyéniség, tanítványi szeretik a szülői közösség támogatja csoportalakító, fejlesztő pedagógiai tevékenységét. Különös hangsúlyt fektet a jó közösségi kapcsolatok kialakítására, melyet a sport, a csapatjáték – szivacskézilabda is elősegít. Színes pedagógiai repertoárral rendelkezik, melyet az alapkészségek fejlesztése terén kamatoztat. Szívesen alkalmazza az infokommunikációs eszközöket tanítási óráin. Tanítványai sikeresek a különböző tanulmányi versenyeken is. Családi örökségként is elkötelezett a kázilabda sport iránt.

takácsedit.jpgAz általa szervezett szabadidős programok eredetiségükkel,  egyediségükkel élményt jelentenek tanítványainak. Pedagógusi munkáját a Hunyadi Iskoláért díjjal ismerték el.

Takács Edit, tanító – angol nyelvtanító. Az élményalapú tanítás elkötelezett híve. Ő lesz a kéttannyelvű osztály tanítója. (1.a) Az általa berendezett tanteremben a mindennapi élet szituációival is találkozhat a gyermek. Első sorban az angol nyelv tanítása a feladata, de saját osztályában alaptantárgyakat is tanított, tanít. Az idegennyelv oktatása során a játékos kommunikációra fekteti a hangsúlyt. Tanítványai számos siker részesei voltak a kétnyelvű iskolák közötti angol versenyeken. Eredeti ötleteivel segíti az iskolai nyelvoktatást. Ő a meghonosítója iskolánkban az OVI-angol programoknak. Nevéhez fűződik a népszerű „Kastélytábor” nyári programja is, mely a tágabb térség gyermekeinek is bemutatta az angol nyelv érdekességeit. Nevelői – oktatói tevékenységét 2017-ben Jász – Nagykun – Szolnok Megye Pedagógiai Díjával ismerték el.

Iskolánkban a nyílt órákon „Iskolanyitogató” programokon még van lehetőség megismerkedni pedagógusainkkal, az intézmény által nyújtott lehetőségekkel, a leendő osztálytársakkal. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.