Magyar nyelv és irodalom versenyek

Magyar nyelv és irodalom versenyek

SZÓ-JÁTÉK (játékos anyanyelvi verseny – Mezőtúr) Iskolánkat 46 csapattal képviseltük a háromfordulós versenyen, ahol 15 település –megyén és határon túlról- 3 fős csapataival mérhettük össze tudásunkat, kreativitásunkat.

 A december 8.-i döntőn a 4.a-s Zsenik közönségjátékosként biztatták a 6.a-s Narancs denevéreket, akik a döntőben 4. helyezést értek el.

Csapattagok: Kristóf Bianka, Galambos Flóra, Majzik Zsuzsanna

Különdíjakkal is gazdagodtunk, illusztrációjukért a lányok kaptak jutalmat, a játékban résztvevő csapatok egy DVD- lejátszóval gazdagították a Humán és művészeti munkaközösséget. A 8.b -ből az osztály 95%-a játszott, ezért pedig ők kaptak különdíjat.

A következő versenyen legyünk még többen!

MOZAIK- internetes játék

Idén először próbálkozunk tankönyvkiadónk versenyén. Anyanyelvből 5-6.-osok, irodalomból 7-8.-osok küzdenek a nagyon nehéz feladatokkal. A versenyben az 5.a és a 7.b diákjai vesznek részt.

Csak ügyesen, lányok, fiúk!

OLVASNI JÓ!

A tavaly nagy népszerűségnek örvendő FŐNIX Könyvműhely játékára az idén még többen jelentkeztek. Jelenleg a 2. forduló feladatait oldják a könyvmolyok, akik közül külön dicséretet érdemelnek a 3.a -sok, hiszen ők teljes létszámmal vesznek részt. Lehet, hogy ők lesznek a legolvasottabb osztály?

Vegyetek példát róluk, felsősök!

ARANY JÁNOS ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA

Reformkori költőnk életének egy szakaszát itt a szomszédban, Kisújszálláson töltötte, így az ott élők a legapróbb részletekig ismerhetik az életét. 16 hunyadis áldozta arra az őszi szünetét, hogy „Arany – tudós” legyen. A megyei döntőn a Kis Anna, Madaras Edina, Váczy Virág és Takács Mónika alkotta 8.a-s csapat 2. helyezést szerzett.

Valamennyiüknek gratulálunk!

BOLYAI ANYANYELVI CSAPATVERSENY

A 7.c -sek már harmadszor vettek részt ezen a versenyen, idén 2 csapattal. Bízunk abban, hogy a megszerzett rutin megmutatkozik a jövő évi eredményen.

TITOK- Arany János Magyar Nyelvi Tesztverseny

Ebben a tanévben az országosra válogató fordulót 22 tanulónk írta meg, köztük három 4.b -s. Hárman jutottak az országos döntőbe: Tarjányi Klaudia (5.a), Kovács Marcell (7.c), Slezák Dóra (8.a).

Gratulálunk nekik!

LADIK

Újra evezünk! Idén 5 csapat „ragadott evezőlapátot”, hogy döntőbe hajtsa a hajóját. Reméljük, áprilisban lesz kinek szurkolni a döntőn!

„NŐ A KÖLTÉSZETBEN”

A Varga Katalin Gimnázium által kiírt különleges versenyen Takács Mónika 8.a-s tanuló vett részt.

DAMJANICH SZAVALÓVERSENY

A martfűi iskola által kiírt versenyre Sándor Mariann és Bárándi Dániel 6.b-s tanulókat neveztük. Kíváncsian várjuk eredményüket. Szurkolunk értük december 11-én!

WASS ALBERT ORSZÁGOS SZAVALÓVERSENY

Megtörtént az előzetes nevezés. Iskolánkat Sándor Mariann 6.b-s diákunk képviseli januárban.

VARÁZSLATOS KARÁCSONY

Meseíró és –illusztráló pályázatot hirdetett a HEBE Kft. . Két 5.b-s, Schmid Krisztián és Angyal Miklós saját meséjüket illusztrálták, azzal indultak a pályázaton. Reméljük munkáik a zsűri tetszését is elnyerik!

EXTRA

Ezen a versenyen 9 fős csapatok indulhattak. A 7.c osztály volt a legvállalkozóbb szellemű. A verseny sokféle feladatból állt: feladatlap, minden csapattagnak fogalmazás írása, meghívó rajzolás és egy ppt. elkészítése. Pályamunkájuk elbírálás alatt van.

KOMPLEX VETÉLKEDŐ

A 7.c és a 8.b csapatai – 4 csapat – jelentkeztek a kisújszállási Móricz gimnázium által meghirdetett vetélkedőre. A diákok az írásbeli fordulóban számot adnak tudásukról matematika, történelem, magyar és fizika tantárgyakból.

Hajrá 7.c! Hajrá 8.b!

SZÉKÁCS TANULMÁNYI VERSENY

Eredményes felkészülést kívánunk Nagy Dóra 8.b-s tanulónak, aki iskolánkat képviseli történelem tantárgyból ezen a versenyen. Ha jól szerepel, felvételi nélkül megválaszthatja, a Székács mely szakán akarja folytatni tanulmányait szeptembertől.