Támop 3.1.5

Támop 3.1.5

  usztl

„Magyarország megújul”

Minőségi pedagógus kompetenciák megszerzése – A pedagógiai kultúra fejlesztése a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Általános és Magyar -Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálatban

A TÁMOP 3.1.5 pályázat keretében az intézmény három pedagógusa vesz részt továbbképzésen.

Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, az informatika egyaránt nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és az oktatók számára. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, és az oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez a pedagógusok kiterjedt és intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség. A pedagógiai kultúra korszerűsítése új módszerek, eszközök használatának széleskörű megismertetésével és elterjesztésével, másrészt az intézmények bevonásával, a szolgáltatások és intézményi fejlesztések korszerűsítésével történik.

Az osztálytermi gyakorlaton túl, a fejlesztéseket megerősítő, támogató, oklevéllel záruló képzések támogathatók a felsőoktatás rendszerében, melyek olyan szakmai, szakértői területekre készítik fel a közoktatási intézményekben dolgozó pedagógusokat, amelyek a fejlesztések implementációs folyamatait támogatják, illetve a már módosított pedagógiai programok hatékony, minőségi megvalósítását garantálják.

A Hunyadiban dolgozó pedagógusok mesteri fokozatot illetve szakvizsgát szereznek a pályázat keretében. Nagy Edit angol – biológia – környezetvédelem szakos tanár, Pásztorné Czeglédi Anna angol nyelvtanár, és Szabó Judit gyógypedagógus a következő 24 hónapban nevelő munkájuk mellett egyetemi tanulmányokat folytatnak a fent jelölt célok megvalósítása érdekében.

A program nyitásáról, beindulásáról, megvalósításáról Szécsi Pál igazgató tájékoztatta az érintetteket és a nevelőtestület tagjait.

Projekt megnevezése:

Minőségi pedagógus kompetenciák megszerzése – A pedagógiai kultúra fejlesztése a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálatban

OP név:

TÁMOP

Pályázat neve:

3.1.5-09/A-2 Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)

Beruházás helye (régió):

Észak-Alföld

Beruházás helye (megye):

Jász-Nagykun-Szolnok

Beruházás helye (helység):

Törökszentmiklós

Megítélt összeg:

10 168 941 .- HUF

Támogatás aránya:

100 %

Bővebb információ:

Név/cím: Szécsi Pál igazgató

Telefon/fax: 0656 390 255

Email: hunyadi.nok@hunyadi.t-online.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.